Het Radboud Oncologie Fonds is als startend fonds hard aan de weg aan het timmeren. Vaak zonder dat u zich hiervan bewust bent, kunt u vanuit uw netwerk en omgeving veel voor ons betekenen. Leuke acties initiëren, bedrijven introduceren of gewoon op verjaardagen over het fonds vertellen. Onze ambassadeurs zijn onmisbaar. Word ook ambassadeur!

Wat doen ambassadeurs?

Het zien en benutten van kansen, maar ook het gezicht zijn van ons fonds bij voorlichtingen, het lossen van startschoten bij een sponsorloop, het geven van voorlichting op scholen en het in ontvangst nemen van cheques. Een ambassadeur vertelt graag wat het Radboud Oncologie Fonds allemaal doet en hoe anderen kunnen meehelpen in de strijd tegen kanker.

Word ambassadeur!

Wilt u ons vertegenwoordigen, onze passie uitdragen en bent u proactief, flexibel en communicatief vaardig? Reageer dan nu! Stuur een email met uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum) naar info@radboudoncologiefonds.nl

Maak kennis met Andras Schuh

Andras Schuh is een betrokken ambassadeur van het Radboud Oncologie Fonds. Wij nodigden hem een ochtend uit om zijn aangrijpende verhaal te doen.

Iedereen kent de ernst van de ziekte kanker. Waarom vind je het zo belangrijk om hier aandacht voor te vragen?
“Omdat het een ziekte is die zo vaak voorkomt; 1 op de 2 mannen en 1 op de 3 vrouwen komt ermee in aanraking. Mijn vrouw is er zelf aan overleden vorig jaar. Ik heb het dus zelf van heel dichtbij meegemaakt en ik weet wat voor impact deze ziekte heeft. Het is heel belangrijk dat onderzoek doorgaat en dat we met z’n allen tot een oplossing komen zodat kanker de wereld uitgaat.”

“Ik weet wat voor impact deze ziekte heeft”

Heftig. Zou je meer over je vrouw kunnen vertellen?
“Ze had weke delenkanker, ook wel sarcomen genoemd. Ongeveer 600 mensen per jaar krijgen te horen dat ze deze vorm van kanker hebben. Bij haar was het ontstaan vanuit een vleesboom in haar baarmoeder. Op een gegeven moment is dit uitgezaaid naar haar lever en naar haar longen. In 2008 had ze die pijn aan haar longen al en pijn tussen haar schouderbladen; hier klaagde ze vaak over. Bij onderzoek in een ander ziekenhuis was het nog niet opgemerkt; ze heeft verschillende onderzoeken gehad, maar dit was allemaal prima. Ze had toen een middenrifbreuk, de pijn ging weg en ze kreeg medicatie tegen maagsappen. De pijn kwam in de jaren erna weer op, ging weer weg en kwam weer op. In september 2014 kwamen de pijnen zo hevig opzetten, dat we in Arnhem naar het ziekenhuis zijn gegaan. De artsen daar hebben stevig doorgepakt en zo kwamen ze op de uitzaaiing in haar longen. Die heeft ze in 2008 dus al gevoeld. Het is een vreselijke vorm van kanker waar weinig onderzoek naar wordt gedaan.”

Waarom ben je ambassadeur geworden van het Radboud Oncologie Fonds en niet van een andere stichting?
“Ik ben bij andere stichtingen wezen kijken, maar ik vind het Radboud Oncologie Fonds heel zuiver. Het is een kleinschalige stichting, het voelt gewoon goed. Je ziet gelijk waar het geld heen gaat en je ziet gelijk de resultaten van de onderzoekers. Het Radboud Oncologie Fonds zet zich in om onderzoek naar kanker in het Radboudumc te financieren. Zij vinden de wensen van donateurs ook heel belangrijk, waardoor de stichting transparantie, expertise en betrokkenheid uitstraalt. Dat voelt heel goed.”

Hoe ben je in contact gekomen met het Radboud Oncologie Fonds?
“Een week voordat de Vierdaagse 2015 begon, heeft KWF mij in contact gebracht met het Radboud Oncologie Fonds, omdat ik iets hier in de regio wilde doen. Toen mocht ik tijdens de Vierdaagse bij de stand foto’s maken; ik heb verschillende wandelaars en sponsorlopers op de foto gezet. Naast fotograferen ben ik vrij druk bezig met het verspreiden van de winkelbusjes; ik heb laatst ook wat busjes meegenomen en ik heb drie adressen gevonden waar ik ze een dezer dagen weer mag plaatsen. Daarnaast zet ik me in door middel van fotograferen van mensen die bedragen doneren, of van onderzoekers die resultaten behalen, eigenlijk om hen een beetje in de spotlights te zetten. Dit voelt ontzettend goed om te doen.”

“Ik wil aan anderen meegeven om compassie voor elkaar te hebben”

Hoe veel tijd steek je in het ambassadeurschap?
“De ene week wat meer dan de andere week. Deze week heb ik weer een afspraak bij een restaurant in Oosterbeek voor het Radboud Oncologie Fonds. Er wordt een winkelbus geplaatst bij een pizzeria waar mijn vrouw en ik acht jaar lang kwamen. De eigenaar kent de situatie ook; hij is ook bij de uitvaart geweest. Eén van de winkelbussen van het Radboud Oncologie Fonds komt op zijn balie te staan, naast de kassa uiteraard, en die mag daar zijn goede werk gaan doen. Ik ben wel een paar uur per week bezig voor het Radboud Oncologie Fonds.”

Wat wil je aan anderen meegeven?
“Ik wil aan anderen meegeven om compassie voor elkaar te hebben. Elkaar simpelweg verdragen. Er is de laatste tijd heel veel ellende in de wereld en ik denk dat we compassie voor elkaar moeten hebben en elkaar moeten helpen, zoals we hier doen. Dat is de basis. Goed zijn voor elkaar!”